SFS Okulu’nun bu ayki konuğu Anadolu Sigorta’da Ekip Lideri olarak görev yapan Tuncay Bağbaşı. SFS Okulu mezunu olan Bağbaşı ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Okumaya ne dersiniz?
Sizi biraz tanıyabilir miyiz?
İsmim Tuncay Bağbaşı. 1985 doğumluyum. Liseyi Karabük Anadolu Lisesi’nde okudum. İzzet Baysal Üniversitesi Matematik Bölümü mezunuyum. İş hayatıma SFS’de başladım.
SFS ile yolunuz nasıl kesişti?
Mezun olduktan sonra askere gittim, döndüm ve iş aramaya başladım. Üniversitede bilgisayar hocamla aram çok iyiydi. Kendisi iş aradığım dönemde benimle iletişime geçti ve SFS’nin iş analisti aradığından bahsetti. Bilgisayar üzerine bir iş yapmak istiyordum ama iş analisti ne iş yapar fikrim yoktu o dönem. SFS’ye girdikten sonra gerçek anlamda işi öğrendim. SFS’de tam bir aile ortamı vardı. Ekip çok iyiydi. İşi öğrenmemde o dönem birlikte çalıştığım ekibin büyük katkısı oldu.
SFS’de çalıştığınız süre boyunca hangi görevleri üstlendiniz?
SFS’de 1,5 sene kadar Cardif Sigorta projesinde görev aldım. Ardından SFS’nin Hindistan projesinde görev aldım. 1 sene kadar Hindistan’da yaşadım. Hindistan projesinin öğrenme sürecime çok büyük katkısı oldu. İlk iş deneyimini yaşayan biri için çok güzel bir tecrübeydi. Zaten uluslararası projelerde yer almayı istiyordum. Benim açımdan çok doğru bir zamanlamaydı. Hindistan’dan döndükten 4 ay kadar sonra SFS’den ayrıldım ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nde (SBM) uzman olarak işe başladım. 2 sene sonra kıdemli uzman oldum ve ardından otodışı branşında birim yöneticiliği yaptım. 2018 Ocak ayında SBM’den ayrılıp halihazırda çalışmakta olduğum Anadolu Sigorta’da işe başladım. Şu anda Anadolu Sigorta’da otodışı branşında ekip lideriyim.
SFS’de çalışmak size neler kazandırdı?
SFS, benim ilk iş yerimdi. İşi ve algoritmik düşünmeyi öğrendiğim yerdi. SFS’de çalışma sürecim çok yoğun ama bir o kadar da keyifli geçti. İşi öğrenebilmem için her türlü desteği veren bir ekip vardı. Ekip liderleri öğretmeye açık, bilgiyi paylaşan insanlardı. SFS’nin hem sigorta sektörünü hem de yazılım sektörünü tanımama çok katkısı oldu. SFS’den sonra çalıştığım yerlere girebilmeme SFS’de edindiğim tecrübem vesile oldu diyebilirim.
Sizce SFS’yi rakiplerinden ayıran özellikler nelerdir?
SFS’nin altyapısı SFS’yi rakiplerinden ayıran en önemli özellik bence. Tüm sigorta şirketlerini, tüm branşları kapsayan çok esnek bir yapısı var. Sistem belli sınırlar içinde kullanıcılarına özgürlük tanıyor. Kullanımı çok kolay. Şirketler yazılımcılara çok fazla ihtiyaç duymadan değişiklikleri kendileri de yapabiliyor. Veya kaynak ayırmak istemiyorlarsa SFS’den kaynak kiralayabiliyorlar. Bu da tabii şirketlere kendi kaynaklarını ayırmaktan daha az maliyet getiriyor.