Sigorta Şirketleri Dijital Atağa Geçti

Kobi Postası
Enterprise Next
sabah.com.tr

Tüm dünya üzerinde oluşan pandemi, diğer sektörlerde olduğu gibi sigorta sektörünü de önemli ölçüde etkiledi. Pandemi döneminde yeni bir dönemece giren sektör bu yıl içerisinde güçlü bir büyüme ile verimli bir yıl yaşadı.

Sigorta şirketleri, bu yıl büyüme atağına geçti. Sigortacılık sektörüne 30 yıllık sigortacılık ve teknolojik birikimi ile uçtan uca tüm ihtiyaçları karşılayan yazılım ürünleri geliştiren SFS, bu dönemde şirketlerin büyümesine güçlü katkı sundu. Türkiye’nin önde gelen ve aralarında Gulf, Ray, Quick, Ankara ve Magdeburger Sigorta’nım da yer aldığı toplam 13 sigorta şirketine bilişim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, “Geliştirdiğimiz ürünleri sigorta şirketlerine rekabet avantajı sağlayacak çözümler haline getiriyoruz. Öyle ki, SFS’nin hizmet verdiği sigorta şirketleri, bu yılın ilk 8 ayında prim üretimindeki yüzde 20’lik büyüme ile sektör ortalamasının üzerine çıkarak pazar paylarını arttırdılar” dedi.

Özel Çözümler Sunuluyor
Tüm ürünlerini uçtan uca döneme uygun teknolojiyle ve gelecek dönemlerde de teknolojik değişimlere yüksek adaptasyon sağlayacak şekilde ürettiklerini kaydeden Murat Atıcı, “Sigorta şirketlerine yazılıma müdahale etmeden kendilerinin kullanıcı dostu ara yüzlerle kişiselleştirebileceği çözümler sunuyoruz.

Bu yıl içinde güçlü bir büyüme sağlayan Türk sigortacılık sektörü, 2020’de prim üretimini 82.6 milyar TL’ye çıkarmayı başardı. Sektörün büyük oyuncuları dijital yatırımları aralıksız sürdürdüklerini ve istikrarlı büyümesinin arkasında güçlü bilişim ve teknolojik altyapı yatırımlarının bulunduğunu belirtiyor.

Tüm işlemlerimizde kullanıcı deneyimine ve güvenliğine yüksek önem veriyoruz. Buna ilave olarak her zaman ve her yerde söylediğimiz “Tek Yerde Tanımla Her Yerde Kullan” prensibi ile de değişiklik yönetimini, pazara giriş ve adaptasyonunu çevik tutmak istiyoruz. Çevikliği sağlarken de kişisel verilerin korunumu ve bilgi güvenliğini de ön planda tutuyoruz” diye konuştu. Sektörde 1992 yılından beri yer aldıklarını ve kullanıcılara yazılım dili kullanmadan uyarlama yapma imkânı sunduklarını ifade eden Murat Atıcı, “SFS, bu hizmetle sigorta şirketlerine SFS’ ye ihtiyaçları olmadan çok hızlı sigortacılık ürünleri geliştirme imkânı veriyor” diye belirtti.

Orta Asya, Balkanlar ve Körfez Hedefte
Önümüzdeki 3 yılda özellikle “yeni nesil teknolojilere” ve “dijital sigortacılık” çözümlerine daha fazla odaklanarak yurt içinde pazar paylarını genişletmeyi hedeflediklerini dile getiren Atıcı, sigortacılık sektöründe lider teknoloji şirketi olmayı, yurt dışında ise yeni projeler başlatmayı planladıklarını söyledi. “Çözüm ve hizmetlerimizi sadece ülkemizde değil geçmişte olduğu gibi yurt dışı pazarlarda da sigorta ekosistemine sunmak istiyoruz” diyen Atıcı, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıllarda Hindistan, Azerbaycan yaptığımız projelere ilave olarak bu dönemde öncelikle Orta Asya, Körfez ve Balkan ülkelerini hedef almaktayız. Mevcutta devam ettirdiğimiz Kıbrıs projemiz bulunuyor.”

Güçlü Teknolojik Yapılandırma
Sigorta sektöründeki son gelişmeler hakkında da bilgi veren Atıcı, “Tüm dünya üzerinde oluşan pandemi, diğer sektörlerde olduğu gibi sigorta sektörünü de önemli ölçüde etkiledi. Pandemi döneminde yeni bir dönemece giren sektör bu yıl içerisinde güçlü bir büyüme ile verimli bir yıl yaşadı. Bunu hem sigorta şirketlerinin hedeflerine ulaşmasından hem de yürüttüğümüz projelerin yoğunluğundan rahatça görebiliyoruz” dedi. Uzaktan çalışma ile birlikte yeni normale tüm dünya adaptasyon sağlamaya çalıştığını ifade eden Atıcı, “Yeni normalleri inşa eden iş modellerinin arkasında güçlü teknolojik yapılandırmalar yer alıyor. SFS olarak bizde hem sektöre hem de ülkemize katma değer sağlayacak teknoloji adına gereken öncü adımları atmaktayız. Bu gelişmeler ışığında sigorta sektörünün ülkemizde hem sigorta şirketleri hem doğrudan son kullanıcılar için hem de bizler gibi teknoloji sağlayıcı şirketler için büyük potansiyel barındırdığını düşünüyoruz” diye konuştu.