SFS Okulu Mezunları – Mehmet Hakan İLHAN

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?
1974 Malatya, Pütürge doğumluyum. Akdeniz Üniversitesi’nde Harita Kadastro, daha sonra İşletme eğitimi aldım. Ardından Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine yüksek lisans yaptım.

İş hayatına 1996 yılında SFS ile başladım ve o günden beri sigorta sektöründe çalışmaktayım. SFS sonrasında Önder Sigorta ve Reasürans Brokerlığı’nda, ardından Ray Sigorta’da çalıştım. Şu anda ise Allianz Sigorta’da çalışmaktayım. 24 yıllık çalışma hayatım boyunca sigorta sektöründe birçok projede yer aldım. Sigorta sektörünün değişimine ve gelişimine şahit oldum. Okumayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum. Nörolojiye ilgi duyarım, bilinç ve bilişsel psikoloji ilgi alanlarımdandır. Harvard Üniversitesi’nin Neuro Science online eğitimi ile sertifika aldım. Yazı sistemlerine ilgimden dolayı eski alfabelerden Göktürk ve Osmanlıca okuryazarlığım var. Çocukluğumdan kalan çizgi roman sevdam ile yeniden resim yapmaya başladım.


SFS’de kaç yıl çalıştınız? Hangi görevleri üstlendiniz?
1996’da SFS ailesine katıldım ve 7 yıl çalıştım. İlk 5 yıl Ankara’da Bölge Müdürlüğü yaptım, son 2 yıl ise görevime İstanbul’da devam ettim.


SFS’de çalışmak size neler kazandırdı?
Sektördeki konumunun ötesinde aynı zamanda sigorta sektörü için okul görevi görüyordu SFS. Müşteri ihtiyaçlarına en hızlı ve güvenilir çözümü sunabilmek için her bir çalışanın, müşterinin ihtiyaç duyduğu her şeyi öğrenip aynı ölçüde bilmesi gerekiyor, farklı müşteriler için farklı çözümler üretmesi gerekiyordu. Bu sayede tecrübesi ve “know how”ı ile müşterilerin ihtiyaçları konusunda yararlanacağı ortak kaynak SFS idi. SFS’de başladığım ilk yıllarda henüz internet kullanımı başlamamıştı, online poliçe üretimi yoktu. Bir kaynağa erişmeniz gerektiğinde internetten bulma şansınız da yoktu. Bugün hala hatırlıyorum, işe başladığım günlerde sigorta terminolojisini anlamıyordum, sektöre dair bilgim olmadığı için problemler konusunda yorum yapamıyordum. O dönemde hem çalışma arkadaşlarımdan hem de müşterimiz olan sigorta şirketlerinden sigortacılığı ve terminolojisini öğreniyordum. Sigortacılık hayatım böyle başladı.

O dönemde çalıştığım sigorta şirketlerinin bir kısmı isim değiştirdi, şirket birleşmeleri yaşandı. Sigorta sektörünün gelişimini ve büyümesini birlikte yaşadık.


Sizce SFS’yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliği nedir?
SFS’nin en önemli özelliği büyük bir aile olmasıdır, kaç yıl geçerse geçsin kurulan arkadaşlıklar devam eder, rutin görüşmelerimiz olur. İş ötesi dostluklardır. Faaliyet konusunda ise rakiplerinden ayrılan özellikleri fonksiyonel, çevik olması ve her türlü sigortacılık ihtiyacına hızlıca cevap verebiliyor olmasıdır. Bu sayede SFS’de yeni ürün geliştirmesi birkaç gün içinde tamamlanabilir ve canlıya alınabilir. Tanımsal yapısından dolayı hem sektörel hem de devletin hukuksal düzenlemelerine çok hızlı cevap verebilir. Ön yüzde gördüğünüzden daha fazlası core yapısında ve veri tabanında kurulu yapıda bulunmaktadır.


Şu anki işinizden/görevinizden bahseder misiniz?
Şu anda Allianz Sigorta A.Ş.’de, RPA Otomasyon Ve İş Zekası Raporlama Domain Birimi’nin üyesiyim. Kullanıcının yüksek hacimli tekrarlanan görev ve işlerini çalışanı taklit ederek hatasız, eksiksiz ve verimli şekilde tamamlayacak yazılım robotları üretmekteyiz.